Si vols fer reformes i canviar les portes del teu habitatge, tens tres opcions.
La primera és amb portes block, fabricades amb tapetes i batents, és a dir, la porta en bloc, com el seu nom indica. Aquestes portes tenen un inconvenient: per adaptar-les s’han de canviar els marcs moltes vegades, de manera que cal preveure obres de paleteria i pintura. Es tracta de blocs amb unes mides estàndard, de manera que cal canviar el marc per adaptar-lo a les dimensions exactes de la porta. Si s’ha de rebaixar, el marc queda molt debilitat, i això pot tenir conseqüències quan es donen cops forts de porta. També pot ser que s’hagin de treure uns centímetres d’espai de llum de pas, cosa que tampoc aconsellem.
La segona opció són les portes estandarditzades, que venen de fàbrica. Són portes de fabricació en sèrie i el muntador les instal·la seguint el mètode tradicional. El muntador adapta la porta al marc preexistent. Aquestes portes són una bona solució per no canviar marcs, però tenen l’inconvenient que produeixen més serradures durant la instal·lació. Són les portes de tota la vida.
La tercera opció és igual que la segona, però en aquest cas la porta la munta un fuster/ebenista, que és la mateixa persona que construeix la porta amb la matèria prima (taulers) que considera més oportuna, i no un muntador de portes estàndard. D’aquesta manera, s’obté una porta perfecta. Després de fabricar-la, es porta a l’envernissador per envernissar les tapetes i els batents. Així, tots els components queden del mateix color. Aquesta opció té un preu més alt, però també és la de més qualitat.